ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ BOWEN

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Bowen της Αυστραλίας (Β.Τ.Α.Α) είναι αναγνωρισμένο από την κυβέρνηση της Αυστραλίας και από πολλές άλλες χώρες (Νέα Ζηλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία, Καναδά, ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ). Έχουμε υιοθετήσει ένα κλιμακωτό σύστημα που αποτελείται από τέσσερεις 4-ήμερες ενότητες εκπαίδευσης, από το εισαγωγικό σεμινάριο ως την αποφοίτηση. Χιλιάδες μαθητές έχουν ήδη φοιτήσει στη Ακαδημία και έχουν εκτιμήσει αυτό τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό.

Εμπειρία σε βάθος
Οι τέσσερεις ενότητες εκπαίδευσης προσφέρουν στους σπουδαστές τον απαραίτητο, απαιτούμενο χρόνο, για να αφομοιώσουν την ύλη, να εμβαθύνουν στην μέθοδο μέσω πρακτικής εξάσκησης και να βιώσουν την αποτελεσματικότητα και το θεραπευτικό δυναμικό της Τεχνικής Βowen στο ίδιο τους το σώμα. Σας εγγυόμαστε πως αν χρησιμοποιήσετε την Τεχνική Bowen με τον τρόπο που σας την παρουσιάζουμε, μπορείτε να πετύχετε εκπληκτικά και ταχύτατα αποτελέσματα.

Εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό
Οι σπουδαστές μας λαμβάνουν τα πληρέστερα και λεπτομερέστερα εκπαιδευτικά εγχειρίδια, με διαγράμματα και επεξηγηματικές σημειώσεις, μεταφρασμένα στις γλώσσες των κρατών στις οποίες οργανώνονται σεμινάρια της Τεχνικής Bowen.

Συνεχής εκπαίδευση και υποστήριξη

Ακόμα και μετά την πιστοποίησή σας ως ασκούντα της Τεχνικής Bowen, σας προσφέρουμε μεταπτυχιακή εκπαίδευση μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων. Αυτή η εξειδίκευση εις βάθος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το οποίο όχι μόνο ενισχύει τις πρακτικές σας δεξιότητες, αλλά ταυτόχρονα ενδυναμώνει την αντίληψη και την εκτίμησή σας για το έργο του Tom Bowen. Επίσης, για συμβουλές μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο το οποίο αριθμεί πάνω από 100 πιστοποιημένους εκπαιδευτές παγκοσμίως.

Το δικό μας δίκτυο υποστήριξης

Ως σπουδαστής της Ακαδημίας Bowen γίνεστε μέλος μίας πολύ μεγαλύτερης «κοινωνίας». Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν παρακολουθείτε απλά έναν κύκλο μαθημάτων, αλλά ότι ανήκετε σε μια οικογένεια που μεγαλώνει συνέχεια και της οποίας είστε σημαντικό μέλος. Έτσι, ανήκετε σε ένα σύνολο ανθρώπων τους οποίους μπορείτε να γνωρίσετε και οι οποίοι μπορούν να σας υποστηρίξουν. Μοιραζόμαστε κοινούς σκοπούς και χρόνια γνώσης και πείρας και σκοπεύουμε να σας δώσουμε το καλύτερο ξεκίνημα που μπορούμε στην καριέρα σας ως ασκούντα της Τεχνικής Bowen.

Μία σημαντική εμπειρία

Όταν κάποιος εκπαιδεύεται στην τεχνική Bowen, συχνά ανακαλύπτει ότι αυτή η εκπαίδευση είναι ένα σημείο-σταθμός στη ζωή του, μία βαθιά και σημαντική εμπειρία. Οι εκπαιδευτές μας έχουν ήδη βιώσει αυτό το σημείο-σταθμό και σκοπός τους είναι να φροντίσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εκπαίδευσή σας και αυτή η εμπειρία να είναι ευχάριστη και να σας μείνει αξέχαστη.

Κάνουμε την μάθηση απλή!

Παρόλο που η τεχνική Bowen είναι δυναμική και ενεργεί σε βάθος, σκοπός μας είναι η εκπαίδευση να είναι όσον το δυνατό πιο απλή. Πάρα πολλοί άνθρωποι αρέσκονται στο να περιπλέκουν την διαδικασία της μάθησης και να κάνουν μια τεχνική να μοιάζει κατά κάποιο τρόπο «εκλεπτυσμένη» και «μυστικιστική» – συχνά ακόμη και διδάσκοντας την προσωπική τους ερμηνεία της τεχνικής. Η φιλοσοφία του Tom Bowen ήταν ακριβώς το αντίθετο: «να διατηρούμε τα πράγματα απλά αλλά παράλληλα να κάνουμε τα απλά πράγματα σωστά».

Εμείς διασφαλίζουμε ότι η Τεχνική Bowen διδάσκεται απλά.

Ο Aνδρέας Ζόππος, – ανώτατο διεθνές εκπαιδευτικό στέλεχος και δια βίου επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Bowtech Αυστραλίας, έχει αφιερωθεί στην διατήρηση της ορθής Τεχνικής Bowen και την διασφάλιση της διδασκαλίας της στην αρχική και αγνή μορφή της, όπως την διδάχθηκε από τον Oswald Rentsch, ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε από τον Tom Bowen να διδάξει το έγο του.

Ο Ηλίας Χατζηιωάννου , Αναγνωρισμένος Εκαπαιδευτής της Ακαδημίας Bowtech Αυστραλίας , συνεχίζει την παράδοση να διδάσκει με την απλό και αποτελεσματικό τρόπο όπως τον διδάχθηκε από τον Δάσκαλο και Μέντορα του Κον Ανδρέα Ζόππο.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ BOWTECH ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2019-2021 Διάρκειας 9-12 Μηνών

Η βασική εκπαίδευση στο Bowtech ολοκληρώνεται σε 4 τετραήμερα σεμινάρια 128 ωρών και αποτελείται από 7 Στάδια.

Μετά την απόκτηση του Διπλώματος, προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε τα επόμενα 5 Στάδια της ανώτερης και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης.

1ο και 2ο Στάδιο

4ήμερο σεμινάριο, 32 ωρών
Περιλαμβάνει 9 διαδικασίες
Αποκτάτε δικαίωμα να γίνετε μέλη του Σωματείου Bowtech Κύπρου.
Πρακτική αξιολόγηση στις διαδικασίες του σταδίου 1 & 2.

Κόστος: 400 € + ΦΠΑ

3ο και 4ο Στάδιο: (2-3 μήνες αργότερα)

4ήμερο σεμινάριο, 32 ωρών
επανάληψη – παρουσίαση των διαδικασιών του προηγούμενου σταδίου.
Περιλαμβάνει 10 νέες διαδικασίες
Πρακτική αξιολόγηση στις διαδικασίες των σταδίων 1 & 2 και 3 & 4.

Κόστος: 400 € + ΦΠΑ

5ο και 6ο Στάδιο: (2-3 μήνες αργότερα)

4ήμερο σεμινάριο, 32 ωρών
Περιλαμβάνει 12 νέες διαδικασίες, γραπτές εξετάσεις.
Πρακτική αξιολόγηση στις διαδικασίες των σταδίων 1 & 2, 3 & 4 και 5 & 6.

Κόστος: 400 € + ΦΠΑ

7ο Στάδιο: (2-3 μήνες αργότερα)

Μετά την ολοκλήρωση του 5ου και 6ου Σταδίου, οι σπουδαστές
υποχρεούνται να παραδώσουν 10 ιστορικά με τουλάχιστον 3 συνεδρίες ανά ιστορικό.
4ήμερο σεμινάριο, 32 ωρών.
Τις 2 πρώτες ημέρες γίνεται λεπτομερής επανάληψη όλης της ύλης, την 3η μέρα οι γραπτές εξετάσεις και τη 4η μέρα πρακτική αξιολόγηση από τον εξουσιοδοτημένο εκπαιδευτή Ανδρέα Ζόππο.

Κόστος: 400 € + ΦΠΑ

Προσοχή
Μετά την ολοκλήρωση του 7ο σταδίου και την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων και με την προϋπόθεση ότι, έχετε παραδώσει τα 10 ιστορικά, έχετε παρακολουθήσει έναν κύκλο μαθημάτων 120 ωρών σε ανατομία / φυσιολογία / παθολογία και έχετε ανανεωμένο πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών, σας απονέμεται το Δίπλωμα του Πρακτικού Θεραπευτή της Τεχνικής Bowen από την Ακαδημία Bowtech Αυστραλίας.

Με την απόκτηση του Διπλώματος, αποκτάτε και το δικαίωμα να γίνετε μόνιμα μέλη της Ακαδημίας Bowtech Αυστραλίας (Β.Τ.Α.Α.) και μόνιμα μέλη του Σωματείου Bowtech Κύπρου.
Τα μόνιμα μέλη εγγράφονται στο διεθνή κατάλογο θεραπευτών www.bowtech.com και στην Κυπριακή ιστοσελίδα θεραπευτών www.bowentechnique.com.cy και αποκτούν το δικαίωμα να παρακολουθήσουν τα ακόλουθα μεταπτυχιακά σεμινάρια:

Optional courses

8o Στάδιο: 2ήμερο σεμινάριο, 16 ωρών

Επανάληψη όλων των διαδικασιών των επιπέδων 1– 6 για ακριβή προσαρμογή των χειρισμών και υποδείξεις για βελτίωση των αποτελεσμάτων. Το στάδιο αυτό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να παρακολουθήσετε το μεταπτυχιακό σεμινάριο του 9oυ Σταδίου.

Κόστος: 160 € + ΦΠΑ

9o Στάδιο: 2ήμερο μεταπτυχιακό σεμινάριο (S.P.1a), 16 ωρών

( 9 μήνες μετά το 7ο Στάδιο). 12 νέες διαδικασίες.
Το μεταπτυχιακό σεμινάριο διδάσκεται από τον Aνδρέα Ζόππο, ανώτερο εκπαιδευτικό στέλεχος και δια βίου επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Bowtech Αυστραλίας.

Κόστος: 300 € + ΦΠΑ

10o Στάδιο: 2ήμερο μεταπτυχιακό σεμινάριο (S.P.1b), 16 ωρών

Παρακολούθηση τουλάχιστον 6 μήνες μετά το 9ο Στάδιο.
Επανάληψη 9ου σταδίου με 8 νέες διαδικασίες, γραπτές εξετάσεις και πρακτική αξιολόγηση για την απόκτηση του διπλώματος και ενός αστεριού δίπλα στο όνομά σας στο www.bowentechnique.com.cy

Κόστος: 300 € + ΦΠΑ

11o Στάδιο: 2ήμερο μεταπτυχιακό σεμινάριο (S.P.2a), 16 ωρών

6 μήνες αργότερα του S.P.1.b σταδιου. Το S.P.2. διδάσκεται από τους Ossie and Elaine Rentsch, ή τον Aνδρέα Ζόππο .30 νέες διαδικασίες

Κόστος: 400 € + ΦΠΑ

12o Στάδιο: 2ήμερο μεταπτυχιακό σεμινάριο (S.P.2b), 16 ωρών

Παρακολούθηση τουλάχιστον 6 μήνες μετά το 11ο Στάδιο.
Επανάληψη 11ου σταδίου, γραπτές εξετάσεις και πρακτική αξιολόγηση για την απόκτηση του διπλώματος και δύο αστεριών δίπλα στο όνομά σας στο www.bowentechnique.com.cy

Κόστος: 400 € + ΦΠΑ

Προαιρετικό Στάδιο: Σεμινάριο Ασκούντων (P.T.C.)

2ήμερο σεμινάριο, 16 ωρών περιλαμβάνει νέες διαδικασίες και σύνθετες προσεγγίσεις

  • Εξάσκηση στην ακρίβεια και στη λεπτότητα των χειρισμών της τεχνικής
  • Έμφαση στην επαγγελματική παρουσία του ασκούντα το Bowtech
  • Παρουσίαση νέων διαδικασιών
  • Συζήτηση και συμβουλές για την αντιμετώπιση δύσκολων περιπτώσεων
  • Δεοντολογία του επαγγελματία θεραπευτή, οργάνωση θεραπευτηρίου, προσέγγιση πελατών, σωστή διατύπωση ιστορικών, εναλλακτικά κριτήρια εκτίμησης και διάφορες προσεγγίσεις για μη ανταποκρινόμενες περιπτώσεις
  • Φυσιοθεραπεία και μέθοδοι Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, ρίζες των νωτιαίων νεύρων και ενεύρωση των περιοχών τους, σχέσεις μεταξύ μεσημβρινών, συνεργαζομένων μυών και κατάλληλων διαδικασιών Bowen, κύκλοι βιορυθμών
  • Νέες διαδικασίες Bowen, σωστοί συνδυασμοί και πρωτόκολλα για χρόνιες περιπτώσεις
  • Διάγνωση Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής

Αυτός ο κύκλος μαθημάτων συνιστά πολύτιμη προετοιμασία για τα μεταπτυχιακά σεμινάρια.

Κόστος: 300 € + ΦΠΑ

Για να διατηρήσετε το δικαίωμα του μόνιμου μέλους της Β.Τ.Α.Α. και του Σωματείου Bowtech Κύπρου,  απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρακολούθηση είτε ενός  σεμιναρίου 16 ωρών 8oυ  Σταδίου (P.T.C.) κάθε  χρόνο είτε  επανάληψη 3ου & 4ου ή 5ου& 6ου Σταδίου, 32 ωρών  κάθε δύο χρόνια, από οποιονδήποτε δάσκαλο αναγνωρισμένο από την  Β.Τ.Α.Α.

Προσοχή! Περιορισμένος αριθμός θέσεων!

Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας στα σεμινάρια είναι απαραίτητο να προκαταβάλετε το ποσό των 200 €, τέσσερις εβδομάδες πριν το σεμινάριο. Παρακαλώ επικοινωνήστε με τον

 Ηλία Χατζηιωάννου  στο τηλ. 99695717. elias_hadji@yahoo.gr

Για τυχόν ακυρώσεις ο οργανωτής πρέπει να ενημερωθεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν, διαφορετικά η προκαταβολή δεν επιστρέφεται, ούτε συμψηφίζεται με άλλα σεμινάρια.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ ΕΞΟΦΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ.

Στην περίπτωση μη επαρκούς αριθμού συμμετεχόντων, ο οργανωτής έχει το δικαίωμα να αναβάλει το σεμινάριο  και να ειδοποιήσει τους συμμετέχοντες ένα μήνα πριν το σεμινάριο.

Προσοχή! Οι τιμές είναι μόνο για το 2019- 2021.

Για τη συμμετοχή στα σεμινάρια θα χρειαστούν:

Νύχια κομμένα κοντά, καθώς η πρακτική γίνεται στο δέρμα

Ελαφριά βαμβακερά ρούχα (σορτσάκι/κολάν και μπλουζάκι) για την πρακτική

Μολύβι μακιγιάζ για να σημαδεύετε στο δέρμα (η εξάσκηση γίνεται σε μερικώς γυμνό σώμα)

Δύο μεγάλες πετσέτες μπάνιου

Καλή διάθεση

Ωράριο:

Τα μαθήματα αρχίζουν στις 9:00 και τελειώνουν στις 17:00. Μεσολαβεί διάλειμμα 1 ώρας και 15 λεπτών για το μεσημεριανό φαγητό. Ενδιάμεσα 2 μικρά διαλείμματα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον διοργανωτή-εκπαιδευτή  Ηλία Χατζηιωάννου  ή τον Ανώτερο  εκπαιδευτή Ανδρέα  Ζόππο.

This post is also available in: Αγγλικα

© 2019 Copyright - Bowen Cyprus - Designed and developed by SDA Software and ISTOTOPOS